Newborn fotografie, misschien wel de mooiste soort fotografie dat er is. Je baby is maar zo eventjes echt een baby, dat moet gewoon vast gelegd worden!

In deze blog wil ik jullie wat meer informatie hier over geven.

Een echte newborn is volgens mij in de periode vanaf de geboorte tot de 14e dag er na. Er zijn fotografen die 21 dagen of 30 dagen hanteren. Ik hou 14 dagen aan. Uiteraard kunnen we daarna ook nog hele mooie foto’s maken maar veel poses lukt gewoonweg het mooiste in de eerste 14 dagen. Waarom? omdat de baby zich dan nog lekker op kan krullen zoals in de baarmoeder en dit na de eerste 14 dagen al snel afneemt.

Hoe gaat een newbornshoot precies in zijn werk? Zodra je weet wat je uitgerekende datum is kun je in principe al een newbornshoot plannen. Natuurlijk is dit wel erg vroeg en we raden dan ook aan om de shoot te plannen rond de periode dat je zwangerschapsverlof begint (34-36 weken). We noteren dan je uitgerekende datum en zodra de baby er is, stellen jullie ons op de hoogte en plannen we de definitieve datum. Let op! het is raadzaam om ons op het lijstje met ”te bellen nummers na de bevalling” te zetten. Zo wordt het niet vergeten en kunnen jullie de shoot ook werkelijk tussen de 0 en 14 dagen laten plaatsvinden. Veel ouders wachten echter met contact opnemen zodra ze zichzelf weer beter voelen (meestal na 1 week), of bedenken als de baby al geboren is ineens dat ze toch wel een newbornshoot willen doen. Helaas lukt het ons dan meestal niet om op korte termijn de shoot in te plannen, en eer we er tijd voor hebben is de baby als snel een week of 4-5 oud. Dit is erg jammer. Meld je daarom op tijd. && wist je dat wij ook bij jullie thuis komen voor een newbornshoot? wel zo prettig als je net bevallen bent + dat de meeste ouders de shoot dan korter na de geboorte plaats laten vinden 😉

Wanneer je een shoot hebt geboekt ontvang je de factuur en een uitgebreid pdf-bestand met alle info die je moet weten voor de shoot. Lees dit goed door want hier staat zeer belangrijke informatie in.

Oja, houd je niet van geposeerde newbornfoto’s? dan is wellicht een newborn lifestyleshoot helemaal wat voor jou!

Genoeg info haha. We gaan naar de foto’s (zie hier onder)

Voor meer foto’s kunt u kijken in de mappen op onze website of op onze facebookpagina.
Zie hier onder nog een aantal newborn lifestylefoto’s.

error: Content is protected !!