Hoera… jullie kindje is geboren. Gefeliciteerd!

Een nieuw leven, Een wonder. Het is zo ontzettend bijzonder!

Een kindje veranderd in de eerste paar weken zo snel. Dubbel zoveel reden om de eerste momenten vast te leggen door middel van een newbornshoot.
Ook is dit natuurlijk een leuke gelegenheid om de eerste ”echte” gezinsfoto te laten maken.

Let op! Het is verstandig om al tijdens de zwangerschap, een afspraak voor de newbornshoot te maken. Ik noteer je uitgerekende datum dan eerst. En zodra je bevallen bent geef je dit aan mij door, waarna we de definitieve datum plannen. Op deze manier ben je altijd verzekerd van een plekje binnen de 14 dagen grens.

Een newbornshoot kan gedaan worden t/m de dag dat de baby 14 dagen oud is.
*Bij (veel) te vroeg geboren baby’s tellen we 14 dagen vanaf de oorspronkelijk uitgerekende datum. Tenzij het kindje de shoot eerder aan kan.
Wel is het, het mooiste om dit te doen tussen de 4e en 8e dag nadat de baby is geboren. (dit omdat de baby dan vaak veel slaapt en nog in allerlei posities gelegd kan worden)
Indien jullie een foto voor het geboorte kaartje willen gebruiken, kunnen jullie tijdens de shoot aangeven welke foto jullie graag zouden willen gebruiken. Ik zorg dan dat jullie deze foto dezelfde dag nog digitaal ontvangen (jullie ontvangen deze foto uiteraard zonder logo).
En is jullie baby geen newborn meer?, niet getreurd… ook dan kunnen we nog hele leuke foto’s maken.

Een newbornshoot wordt vaak in de studio gedaan, maar indien gewenst kunnen wij ook bij jullie thuis komen. Jullie zijn dan lekker in jullie eigen omgeving en dat is in sommige gevallen net wat prettiger voor moeder en kind. Het is dan mogelijk om zowel geposeerde foto’s, als lifestyle foto’s te maken.
Ik maak bij jullie thuis zoveel mogelijk gebruik van natuurlijk licht. We zoeken dus een plek in de buurt van een (groot) raam, waar wel genoeg daglicht maar geen direct zonlicht doorheen valt. Indien dit niet lukt, maken we gebruik van daglicht lampen (deze flitsen niet). Of jullie kunnen naar mij toe komen waar we ook gebruik maken van natuurlijk licht. En dan hebben we ook de mogelijkheid om een gezinsfoto in de studio te maken.
Het is raadzaam om tijdens de shoot met niet meer dan 2 personen aanwezig te zijn. Dit voor de rust van de baby.

Het mooiste is om een newborn ”naakt” of met alleen een luiertje aan te fotograferen.
We maken daarbij vaak gebruik van kleedjes, mandjes, mutsjes, haarbandjes en vele andere accessoires.
Ook bij newbornshoots is het, het mooiste wanneer de baby een paar uur voor de shoot geen strakke kleding meer aan heeft gehad zodat er geen strepen op de huid zichtbaar zijn.
TIP voor newbornshoots bij jullie thuis: Doe je baby een paar uur voor de shoot plaats vindt in bad. En wikkel daarna de baby met alleen een luiertje om, in een omslagdoek. Zo kan je baby lekker rustig in slaap vallen en hoeven we hem/haar tijdens de shoot niet meer uit te kleden.

Ook is het leuk om bijvoorbeeld een knuffeltje van de baby mee te nemen, dit maakt de foto extra persoonlijk.
Een baby moet (bijna) altijd gevoed worden tijdens een shoot. Ze worden hier namelijk erg hongerig van (ook als ze de hele tijd slapen). Zorg er dus voor dat u voeding voor uw baby bij zich heeft.

Ook is het altijd leuk om een gezinsfoto en/of een foto met eventuele broertjes en/of zusjes te maken.

*Wanneer jullie een newbornshoot bij ons boeken, ontvangen jullie altijd een uitgebreid pdf bestand met alle informatie.

error: Content is protected !!